Elektroprivreda predstavlja Crnu Goru na Kupu šampiona

‘Liga šampiona” u šahovskom svijetu, odnosno Evropski klupski kup počeo je u albanskom Draču, a Crnu Goru predstavlja ekipa Elektroprivrede iz Nikšića. Aktuelni vicešampioni Crne Gore odlučili su se da nastupe u standardnom sastavu, koji su sitno pojačali mladim snagama.

Velemajstorski i reprezentativni trio – Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković predvodi nikšićki sastav, a tu su i standardni prvotimci i igrači koji potpisuju sve uspjehe poslednjih godina: Božidar Kisić i Vuk Miletić. Pojačanja za nastup na najprestižnijem klupskom takmičenju su: Aleksandar Tomić, mladi internacionalni majstor iz Nikšića, te omladinci cetinjskog Crnogorca i nade crnogorskog šaha: Peko Đurović i Milo Pobor.

Nikšićki sastav na početku je rangiran na 17. mjestu po starnom rejtingu, a u prvom kolu ekipa Elektroprivrede je opravdala ulogu faborita u duelu sa finskim Jivasom. Visoka pobjeda od 5-1, a remije su svojim protivnicima prepustili Đurović i Miletić. Sigurni su bili Kadrić, Petrov, Drašković i Kisić.

U drugom kolu savladan je njemački TSV, ponovo su bili sigurni Kadrić, Petrov, Drašković i Kisić, Aleksandar Tomić je remizirao, dok je Milo Pobor poražen.

Našu ekipu u trećem kolu očekuje duel sa super ekipom Turkish Airlinesa, koju predvode Aleksandar Dončenko i Francisko Valjeho Pons.

Srećno!