Ekipno prvenstvo osnovnih škola srednje regije u šahu

U organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, Crnogorskog školskog sportskog saveza, Sekretarijata za sport Opštine Nikšić i OŠ. Mileva Lajović Lalatović održano je ekipno prvenstvo osnovnih škola srednje regije u šahu 04.12.2021. Učestvovalo je sedam škola sa ukupnim brojem od preko 50 učenika. Igralo se na 4 table sa tempom igre od 10 minuta. Osnovci su pokazali zavidan nivo poznavanja šahovskog znanja i sportskog ponašanja.


Prvo mjesto zauzeli su učenici OŠ. Luka Simonović sa 5 pobjeda i jednim remijem i ukupnih 12 poena. Posebno su se istakli učenici 9. razeda Mandic Anastasija i Čurović Milan koja su svom timu obezbjedili po 6 pobjeda.
Drugo mjesto osvojila je OŠ. Mileva Lajović Lalatović sa osvojenih 11 poena. Najuspjesniji njihovi igrači bili su Đurđevac Lazar sa osvjenih 6 poena na 3. tabli i Tijanic Pavle sa 5 i po na prvoj.
Treće mjesto osvojila je ekipa Obrazovnog Centra iz Plužina sa osvojenih 9 poena.
Da napomenemo i Milović Radovana iz OŠ. Milija Nikčević koji je na četvrtoj tabli imao 5 poena.
Prvoplasirana ekipa stiče pravo učešća na Drzavnom prvenstvu osnovnih škola u Baru 18.12.2021.
Posebnu zahvalnost dugujemo nastavniku Ranku Ćosoviću koji već dugi niz godina drži šahovsku sekciju i uči đake ovu drevnu igru, i direktorici Ireni Vasiljević koja nam je rado ustupila prostor za igru.
Glavni organizator ispred Šahovskog saveza bio je Internacionalni majstor Boro Miljanić a sudije su bili Lješković Luka (glavni) i pomoćni Pekić Momcilo.
Pobjednicima su uručene i prostojne nagrade.

http://chess-results.com/tnr596454.aspx?lan=14

Momčilo Pekić