Ekipno prvenstvo osnovnih škola Šavnika

Uskoci i u 2018.g.  bolji od Šavničana u šahu

 

U četvrtak 12.04.2018.g od 10h, Obrazovni Centar u Šavniku je bio domaćin Ekipnog prvenstva u šahu opštine Šavnik, koji je bio kvalifikaciono takmičenje za Srednju regiju  Crne Gore u Nikšiću 21.04.2018.g. Šahovska družina OŠ Bogdan Kotlica iz Boana, predvođena Čurović Draganom, Jocović Vladimirom, Ašanin Gvozdenom, Čurović Milanom i rezervom Čurović Ivanom, ubjedljivo su nadigrali svoje komšije iz Šavnika iz Obrazovnog Centra sa rezultatom 7:1, mada nijesu bili tako lak protivnik.

Nakon odigranog zvaničnog turnira nastavilo se sa atletskim takmičenjima, gdje su Šavničani zauzeli sva prva mjesta, prijateljskim basketima i fudbalom na male golove. Vrijeme je bilo idealno za ove aktivnosti. Koordinatori šahovskih sekcija Rešad Kadić iz Šavnika i Mandić Branko iz Boana bili su zadovoljni organizacijom i ponašanjem učesnika iz oba tabora. Iako je nastava u školi normalno tekla značajan broj učenika i nastavnika je posjetio ovaj šahovski događaj. Igralo se 10 min po igraču, na 4 table, dvokružno, a šahovske satove je obezbijedio Omladinski šahovski Klub Trebjesa u kojem su registrovani članovi šahovske sekcije OŠ Bogdan Kotlica, da bi mogli učestvovati na prvenstvima Šahovskog saveza Crne Gore.

Domaćini su obezbijedili sokove i grickalice za sve učesnike ovog okupljanja.

Višegodišnja premoć nad Šavničanima u šahu je rezultat entuzijazma nastavnika fizike Branka Mandića, Fide instruktora, upornosti učenika i dobrih uslova za rad šahovske sekcije. Treba istaći da Uprava škole na čelu sa Direktoricom Šobić Danijelom pomažu mladim šahistima da učestvuju na takmičenjima, a OŠK Trebjesa od sredstava dobijenih od Ministarstva sporta Crne Gore podržava posebno pionire Vladimira Jocovića i Dragana Čurovića, koji i pored loših vremenskih uslova su prisustvovali kampovima u organizaciji ŠSCG.

Aktivnosti i značajni uspjesi, ( 16 medalja na državnim prvenstvima za mlade, u sva tri tempa u 2017.god. ), ovog amaterskog omladinskog sportskog kolektiva takođe se  mogu viđeti na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore ili još detaljnije na sajtu kluba ukucavanjem na Google: Omladinski šahovski klub “Trebjesa“-Nikšić, Boan i Gornja Bukovica ili na adresu : http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/