Ekipno omladinsko prvenstvo Balkana – važno!

Standarni šah – do 18 godina

8-11. decembar Tetovo, Sjeverna Makedonija

Pod pokroviteljstvom Svjetske šahovske federacije (FIDE), Balkanska šahovska federacija i Šahovski savez Sjeverne Makedonije organizuju Ekipno omladinsko prvenstvo Balkana. Ovo takmičenje će se održati osmog, devetog i desetog decembra u Tetovu (Popova šapka) u Sjevernoj Makedoniji. Igraće se pet kola po švajcarskom sistemu a tempo igre je 90 minuta po igraču sa dodatkom od 30 sekundi počev od prvog poteza. Svaka nacionalna federacija može da prijavi neograničen broj ekipa. Takmičenje se igra na četiri table a ekipu čine četiri igrača i jedna rezerva: igrači rođeni 2004 i mlađi kao i minimum jedna djevojka rođena 2004 i mlađa kao i jedan igrač rođen 2008 i mlađi. Djevojka i igrač rođen 2008 moraju na takmičenju odigrati najmanje po tri partije.

Šahovski savez Crne Gore je odlučio da odabere jednu ekipu  kao našeg zvaničnog predstavnika na ovon  takmičenju (prva ekipa). U saradnji  sa Komisijom za pionirski i omladinski šah, ekipu je odredio Boro Miljanić, internacionalni majstor, FIDE trener:

  1. Pobor Milo (2004)
  2. Vujović Savo (2004)
  3. Đurović Peko (2006)
  4. Popović Mateja (2005)
  5. Pušara Mihailo (2008)

Svi pozvani su potvrdili učešće.

Zbog složene finansijske situacije, savez nije u mogućnosti da u potpunosti finansira odlazak više ekipa. Druga i eventualno treća ekipa će se formirati od igrača i igračica koje se sami prijave savezu i plate svoje troškove smještaja. Naime, za drugu (i eventualno treću) ekipu savez će platiti registracionu taksu (350 eura) i obezbjediti prevoz a troškove smještaja plaćaju sami učesnici.

Pozivamo sve zainteresovane omladince i omladinke  da se prijave da vidimo da li možemo formirati još koju ekipu. Troškovi smještaja su 126,00 eura po osobi.

Od prijavljenih igrača, ekipu će formirati Boro Miljanić.

Prijave dostavljati na mejl office@sahcg.me   a krajnji  rok za  prijavu je 15. novembar 2022. godine do 12,00 časova. Informacije možete dobiti na telefon 069/541-137.

 Srdačan pozdrav