DVOSTRUKA POBJEDA CRNOGORSKIH PREDSTAVNIKA NA TURNIRU U ITALIJI

 Danas je završen 25. međunarodni šahovski festival u italijanskom Porto San Đorđu, na kojem su sjajan rezultat ostvarili crnogorski igrači FIDE majstor Luka Drašković i velemajstor Milan Draško. Naši predstavnici su na ovom vrlo jakom turniru podijelili 1.-6. mjesto sa osvojenih 6,5 poena. Po dodatnim kriterijumima Drašković je osvojio prvo, a Draško drugo mjesto. Oba naša igrača su turnir završili bez poraza, sa po 4 pobjede i 5 remija. Učestvovalo je 70 šahista, među kojima su bili i poznati velemajstori Romanišin i Naumkin, kao i dugo godina najbolji italijanski igrač velemajstor Godena.

LukaDraskovic

Ovo je posebno veliki uspjeh za mladog Draškovića, koji je još jednom pokazao da se od njega u budućnosti može mnogo očekivati. On je u Porto San Đorđu osvojio 45 poena rejtinga, čime se veoma približio rejtingu od 2400, što bi mu bilo dovoljno za zvanično priznavanje titule internacionalnog majstora. Da se tu neće zaustaviti pokazuje i to što je posle 6 kola imao rezultat vrijedan i velemajstorske norme, a sigurno će dugo pamtiti sjajnu pobjedu koju je ostvario protiv legendarnog Ukrajinca Romanišina.

Za svaku pohvalu je i odličan rezultat prekaljenog turnirskog borca Milana Draška. On je pokazao veoma sigurnu igru tokom čitavog turnira i na kraju popravio svoj rejting za 8 poena.