Drugi dan Mediteranskog šampionata i Evropskog školskog kupa donio je velike borbe i zaista zanimljive partije.

Odigrano je drugo i treće kolo, a na vrhu tabele se izdvojila grupa od 7 igrača koju predvode prva dva nosioca i bivša prvaka Evrope, hrvatski velemajstori Ivan Šarić i Zdenko Kožul. Isti skori ima i njihov sunarodnik Leon Livaić. Maksimalan učinak ima i turski velemajstor Şanal Vahap koji je nastupao više puta u poslednjem periodu u Crnoj Gori, ali i njegov sunarodnik Čelik Hasan Husein. Sve tri pobjede ima i predstavnik Grčke Joanidis Evgenios.

Za njima slijedi grupa igrača sa 2,5 poena u kojoj su naši predstavnici: aktuelni prvak Crne Gore internacionalni majstor Luka Drašković i velemajstor Milan Draško.

Turnir će biti nastavljen sjutra, kada će ljubitelji drevne igre moći pratiti partije četvrtog kola.

Na školskom kupu u kategoriji do 15 godina trku je maksimalnim učinkom poveo predstavnik Bosne i Hercegovine, Ismet Mešić, a pola poena iza njega su naši predstavnici Peko Đurović i Goražd Laušević.

U kategoriji do 9 godina vrijedi istaći uspjeh Sofije Milović, koja ima maksimalan učinak i nastavlja porodičnu tradiciju, obzirom da je otac Jovan, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, a majka Aleksandra višegodišnja predvodnica naše reprezentacije.

Turnir se nastavlja sjutra.