Druga liga – Zeta i Rokada novi prvoligaši

♟ Zeta i Rokada novi prvoligaši

Za vikend je u Beranama odigrano takmičenje Druge lige. Učešće je uzelo osam ekipa, a nakon zanimljivih borbi, povratak u prvu ligu izborile su ekipe Zete i Rokade.

Zeta je slavila u šest duela, zabilježila jedan neriješen ishod i u prvom nastupu nakon obnavljanja kluba plasirala se u Prvu ligu.

Do pobjedničkog pehara došli su: Igor Vujačić, Srđan Darmanović, Mihailo Pušara, Ilija Milović, .Miomir Tripunović, Luka Vukotić. Iskusni Vujačić i Darmanović su ostali neporaženi i na pravi način predvodili ekipu, dok je mladi Mihailo Pušara sa skorom 5,5/7 zaradio novih 25 poena. Posebno se ističe rezultat pionirskog prvaka Crne Gore, Ilije Milovića, koji je sa 7/7 potvrdio svoj šahovski uzlet i zaradio dodatna 53 rejting poena.

Rokada iz Bijelog Polja, nekada stabilan premijerligaš, je takođe nakon nekoliko godina krenula od početka i sa šest pobjeda i porazom od Zete izborila plasman u Prvu ligu. Boje Rokade su branili: Zoran Lazarević, Nenad Šćekić, Miodrag Knežević, Vukoman Orović, Adnan Striković, Milan Radović, Đuro Đurović i Dragan Lazarević.

Bronzane medalje sa pet pobjeda i dva poraza osvojili su šahisti Ibra iz Rožaja. Odličja za Ibar izborili su: Huso Dedeić, Vjekoslav Vulević, Dževal Halilović, Tafil Murić, Džemail Mujević, Ljutvija Murić.

Četvrti je Mornar iz Bara, peti je Gambit iz Berana, dok je šesto mjesto pripalo Anpasanu iz Kolašina. Sedmo mjesto pripalo je Komovima iz Andrijevice, dok je osmi Kotor.

Sudijski posao bez problema obavljao je Miodrag Mališić, a Berane se još jednom pokazalo kao odličan domaćin šahovskim manifestacijama.