DRUGA LIGA ZA 2020 – Rumija i Anpasan novi članovi Prve lige

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA

Hotel Same, Plav, 21-23.maj 2021.

Rumija i Anpasan novi članovi Prve lige

U lijepoj  sali, Hotela Same u Plavu, za vrijeme praznika povodom Dana nezavisnosti, održana je zaostala Druga liga Crne Gore u šahu za 2020. godinu.  Bilo je predviđeno da se ova liga održi krajem prošle godine ali je odložena zbog  loših epidemioloških uslova. Čekalo se da se stanje popravi i čim su se za  za to stekli zdrastveni uslovi ona je održana. Zbog teškog finansijskog položaja klubova, liga je održana odjednom, u jednom produženom vikendu, u trajanju od tri dana.

Prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu, zauzeli su Šahovski klub Rumija Bar (Bar) koji se nakon obnove registracije vraća u društvo najboljih i Šahovski klub Anpasan (Kolašin) kome je ovo najveći uspjeh u kratkoj istoriji kluba. Barani su ubjedljivo pobjedili sve mečeve dok su Kolašinci u triler završnici, minimalnom pobjedom u uzbudljivom meču, pretekli direktnog konkurenta ŠK Osnovne i srednje škole iz Pljevalja. 

Ova dva kluba su veoma aktivna u svojim sredinama, Rumija je ambiciozno obnovila svoje aktivnosti a entuzijasti iz Kolašina organizuju  šahovska takmičenja za djecu i u klubu radi škola šaha za mlade.

Uslovi za igru su bili odlični, primjenjene su sve zdrastvene  mjere pa su, između ostalog,  šahisti  partije igrali noseći zaštitne maske.

Sudije na takmičenju bili su Zoran Peruničić i Mitar Vučinić koji su odlično  obavili svoj zadatak.

Par riječi o suorganizatoru. Šahovski klub Plavsko jezero, na čelu sa agilnim Safetom Kojićem, odlično je organizovao ovo takmičenje. Domaćini su se pobrinuli da se svi učesnici osjećaju prijatno a samom turniru dali su izuzetan značaj. Turnir je otvorila predsjednica Skupštine Plav Jasmina Cikotić a otvaranju je prisustvovao sekretar opštine Sadam Luković. Ispred Šahovskog kluba Plavsko jezero učesnike je pozdravio Kemal Purišić.

Turnir je zatvorio predsjednik opštine Nihad Canović koji je najboljim ekipama  uručio pehare i medalje.

Šahovski klub Plavsko jezero je pokrenuo rad škole šaha u Plavu i obližnjim mjestima i nadamo se brzim uspjesima plavskih šahista.