DRAŠKOVIĆ ELIMINISAN U PRVOM KOLU

Aktuelni šampion Crne Gore, internacionalni majstor Luka Drašković eliminisan je u prvom kolu Svjetskog kupa koji se održava u ruskom Sočiju. Bolji od njega je bio šampion Srbije, Aleksandar Inđić.

Duel nekadašnjih klupskih drugova iz barske Rumije donio je zanimljivu borbu.

U prvoj partiji Inđić je bijelim figurama uspio da dođe do inicijative i nametne svoju igru, Drašković je precizno manevrisao, i kada se činilo da će nakon reduciranja materijala partija otići u remi rasplet, u velikom cajtnotu je napravio veliku grešku, koju je Inđić iskoristio i došao do vođstva od 1-0.

U drugoj partiji Drašković je bijelim figurama krenuo na sve ili ništa, obzirom da je tražio pobjedu kojom bi meč odveo u doigravanje. Inđić je preciznom igrom uspio da prevede igru u završnicu, u kojoj je taktičkim udarom došao do pobjede i okončao meč rezultatom 2-0.

Podsjetimo, Luka Drašković je bio prvi predstavnik Crne Gore na Svjetskom kupu u istoriji. Nakon osvajanja šampionske titule na državnom šampionatu, do vize za Soči je došao pobjedom u doigravanju četvorice najboljih sa šampionata. Na izuzetno jakom memorijalu Vladimira Bata Kontića je osvojio drugo, a na nedavno završenom šampionatu Mediterana vrlo dobro sedmo mjesto.

Uprkos porazu sjajni rezultati koje je ostvario ove godine, najavljuju da bi uskoro mogao postati velemajstor. Na taj način bi postao prvi naš velemajstor nakon sticanja nezavisnosti.