DRAGANIĆU I POTPARI NORME ZA INTERNACIONALNE MAJSTORE POTPARI I TIJANI BLAGOJEVIĆ NAGRADE APOTEKE ANGELICA

Prije nekoliko dana su završeni Seniorski šampionati Crne Gore u šahu a tek sada možemo kompletirati postignute rezultate. U kancelariju ŠSCG stigli su Izvještaji glavnog sudije turnira Igora Vujačića i Komisije za odabir naljepše partije.
Dvojica mladih igrača ostvarila su norme za internacionalnog majstora. Veljko Draganić i Nikola Potpara su svojom igrom i pristupom ovaj uspjeh i zaslužili. Čestitimo im na uspjehu uz želju da nastave rad na šahu i dobri rezultati neće izostati. Vjerujem da ćemo u njima uskoro dobiti nove internacionalne majstore.
Nezavisno od nagradnog fonda koji je uz podršku Opštine Pljevlja obezbjedio ŠSCG, Apoteka Angelica, odnosno njen izvršni direktor internacionalni majstor Zdravko Vuković, donirala je dvije specijalne nagrade u ukupnom iznosu od 500,00 (pet stotina) eura i to 300,00 (tri stotine) eura za igrača sa najvećim brojem pobjeda i za najljepšu partiju šampionata u iznosu od 200,00 (dvije stotine) eura. Želja sponzora je bila da se posebno stimulišu borbenost i kreativnost. Kriterijumi za nagradu za najveći broj pobjeda bili su, najveći broj pobjeda, najveći broj pobjeda crnim figurama i bolji plasman na tabeli. Na kraju šampionata četvoro igrača imali su po pet pobjeda: Nikola Đukić i Nikola Potpara u muškoj i Nina Delević i Lidija Blagojević u ženskoj konkurenciji. Po drugom kriterijumu (veći broj pobjeda crnim figurama) nagrada je pripala Nikoli Potpari. Za izbor najljepše partije formirana je Komisija u sastavu Jovan Milović, Boro Miljanić i Milojica Tešović. Estetika je duboko ličan osjećaj svakog pojedinca i u konkurenciji više lijepih partija koje su odigrali Kalezić, Draganić, Đukić, Delević,… komisija je imala težak zadatak za koji im je trebalo vrijeme. Jednoglasnom odlukom za najljepšu partiju oba šampionata izabrana je partija Kosić – Tijana Blagojević sa muškog šampionata koju je pobjedila naša talentovana reprezentativka.
Ovom prilikom se zahvaljujemo sponzoru, Apoteci Angelica i njenom izvršnom direktoru na vrijednim nagradama.

 

Boro Miljanić, internacionalni majstor
Generalni sekretar