DELEGACIJA ŠSCG U POSJETI COK-U

Povodom predstojeće šahovske Olimpijade u Norveškom gradu Tromsu i najavljenih posjeta visokih predstavnika Svjetske šahovske federacije delegaciju Šahovskog saveza Crne GoreIMG_1217 primio je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta  Dušan Simonović. Delegaciju Šahovskog saveza u sastavu . VD selektor muške reprezentacije Boro Miljanić, vd selektor ženske reprezentacije Dušanka Jovićević, član Upravnog odbora Dragutin Durutović predvodila je predsjednik saveza  Angelina Vuković .

U dugom i prijateljskom razgovoru razmijenjene su informacije o učešću reprezentacija Crne Gore na predstojećoj Olimpijadi, projektima od zajedničkog značaja, ulozi i prije svega savjetodavnoj pomoći od strane COK-a, unapređenju projekta „Šah u škole“ i podršci najtalentovanijim mladim šahistima.
Takođe, bilo je riječi i o posjetama potpredsjednika FIDE Ali Nihata Jazići i Borisa Kutina , agendi same posjete  i učešću predstavnika COK-a u predviđenoj agendi.
Na sastanku je otvoren i niz drugih pitanja o mogućnosti proširenja saradnje između Šahovskog saveza Crne Gore i Crnogorskog Olimpijskog komiteta.