DAR

Juče, 6.VI 2018. u jeku zaključivanja ocjena i drugih školskih obaveza, kad sve teče i odvija se filmskom brzinom, na trenutak, zabrinuta i umorna lica učenika i profesora, zahvaljujući dobrim ljudima iz Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana i njegovom direktoru, gospodinu Sejranu Mirzazadi, uz učešće Nebojše Kneževića, sekretara ŠK “Prosvjeta”, dobili smo dar. U lijepom ambijentu našeg amfiteatra, prisustvovali smo polusatnom programu doniranja šahovske demonstracione table za potrebe Šahovske sekcije naše škole. 


Naša zahvalnost na ovom daru je velika, a satisfakcija za lijepo osmišljen program su riječi našeg darodavca, gospodina Sejrana, koji reče da je bio u šesnaest sličnih misija, ali da ovo što je priređeno u našoj školi nigdje nije doživio. Nostalgično osjećanje  domovine kroz slike i muziku u PowerPoint prezentaciji osmislili su i realizovali prof. Milanka, Čađo, Ranko i Sonja u prisustvu punog amfiteatra i recitala naših nadarenih učenica
Ova donacija doprinijeće još većoj zainteresovanosti naših đaka da kroz šah razviju i logiku i kreativnost i na taj način prepoznaju sopstvene potencijale.
Prof. Dragan Čađenović