CHESS OLYMPIAD – ŠAHOVSKA OLIMPIJADA

logo_sjakk2014Posljednje kolo šahovske Olimpijade u Norveškoj donijelo je remi muškaraca i poraz dama. Naši najbolji šahisti neočekivano su igrali samo neriješeno 2:2 sa Japanom i na kraju su zauzeli 68. mjesto. Djevojke su izgubile od Norveške sa 3:1, što im je donijelo 46. poziciju. Više »»»
—————-
Pretposljednje kolo ŠÂšahovske Olimpijade donijelo je poraze našÂših selekcija – mušÂškarci su poražÂženi od Italije sa 2,5-1,5 a istim rezultatom dame su izgubile od Argentine.Više »»»
—————-
Deveto kolo šÂšahovske Olimpijade u Norveškoj donijelo je pobjedu muškaraca protiv Cilea od 2,5:1,5 i senzacionalan neriješen rezultat dama sa SAD.Više »»»
—————–
Osmo kolo ŠÂšahovske Olimpijade u NorvešÂškoj bilo je uspješÂšno za obije selekcije Crne Gore. MušÂškarci su sa 3-1 savladali Jordan, a dame su pobijedile Holandiju sa 2,5-1,5. Više »»»
—————–
Muska ekipa je savladana od nacionalne selekcije Danske sa 2.5 : 1,5. Jedinu pobjedu ostavario je VM Nikola Djukic pobjedom nadf danskim VM Polo Davorom. ….

Nase dame su propustile sansu da protiv Kirgistana upisu jošÂš jednu pobjedu. Nastavlja sa superiornom igrom Stojanovicka koja je crnim figurama savladala Alymbay iz Kirgistana i sa 6,5 poena iz sedam partija predvodi nasu selekciju. Odlicna igra i nase najbolje reprezentativke Aleksandre Milovc koja je odlicno odigrala partiju savladavsi u svim segmentima igre … Više »»»
—————–
Slobodan dan dobro je došao najboljim crnogorskim šahistima i šahistkinjama koji su zabilježili pobjede u 6, kolu Olimpijade u Norveškoj. Muškarci su sa 2,5-1,5 savladali Kolumbiju, dok su dame sa 3:1 pobjedile Luksemburg. Više »»»

—————–
Težak poraz muške i ubjedljiva pobjeda ženske selekcije

Ženska Nacionalna selekcija je savladala ekipu Costa Rike sa ubjuedljivih 3.5 : 0.5. Veoma ohrabruje sigurnost i ozbiljnost naših igračica koje iz kola u kolo sve bolje igraju. Fenomenalna Marija Stojanović je i ovaoga puta efektno pobijedila i trenutno sa 4,5 poena iz 5 partija jedna je od najboljih na trećoj tabli ženske Olimpijade. Više »»»
—————–
Obije crnogorski selekcije zabilježile su pobjede u četvrtom kolo šahovske Olimpijade u Norveškoj. Muška selekcija pobijedila je sa je sa 2,5:1,5 Salvador, a dame su bile ubjedljive i sa 3,5:0,5 savladale značajno slabiju po rejtingu ekipu Hondurasa.Više »»»
—————–
Treće kolo šahovske Olimpijade donijelo je poraze i muške i ženske reprezentacije Crne Gore.
Muška ekipa je izgubila 3:1 od prve ekipe Norveške iako su pozicije posle dva sata igre obećavale mnogo više. Više »»»
—————–
Drugo kolo šahovske Olimpijade u Norveškoj nije donijelo mnogo radosti našim ekipama … Više »»»
—————-
Saopštenje reprezentacije nakon dolaska u Tromso i završenog prvog kola. Više »»»
—————-
Muška i ženska šahovska reprezentacija Crne Gore sjajno je startovala na šahovskoj Olimpijadi u Norveškoju zabilježivši maksimalne pobjede.
Muškarci su sa 4:0 savladali Makao a dame su istovjetnim rezultatom pobjedile reprezentaciju Sejšelskih ostrva.
Selektor Boro Miljanić je danas šansu pružio Đukiću, Blagojeviću, Drašku i Kosiću, dok se selektorka dama Dušanka Jovićević odlučila za sastav: Milović, Blagojević, Stojanović i Mišović.
Naši su igrali veoma dobro i bez obzira što su bili favoriti zaigrali su odgovorno i zabilježili su pobjede na svim tablama.