Budućnost najbolja na pionirskoj ligi

Nakon kraće pauze Pionirska liga je ponovo odigrana, ovoga puta u sklopu objedinjenih ligaških takmičenja u Herceg Novom.

Trinaest ekipa uzelo je učešće, a zanimljive borbe vođene su u devet kola po švajcarskom sistemu nakon kojih je pobjednički pehar pripao pionirima Budućnosti, koji su ostvarili osam pobjeda, dok su jedini neriješen ishod zabilježili u duelu sa drugom ekipom Budućnosti.

Za pobjednički sastav nastupali su: Đorđe Žižić, Toman Perić, Lav Kljajić, Petar Stanković i David Pavlović.

Drugo mjesto pripalo je mladim nadama Elektroprivrede, a srebrene medalje zavrijedili su: Sofija Milović, Stefan Mihajlović, Viktor Vasiljvić, Marko Sredanović i Petar Popović.

Bronzane medalje osvojili su mladi šahisti Dijagonala iz Podgorice. Boje Dijagonala branili su: Nikola Vukašinović, Milan Vukčević, Dušica Petrušić, Teodora Vukčević i LJubo Kračković.

Posebno su nagrađeni i najbolji po tablama. Najbolji na prvoj tabli bio je Damjan Pešić iz barske Rumije sa skorom 8,5/9, Milan Vukčević iz Dijagonala i Stefan Mihajlović iz Elektroprivrede su bili najbolji na drugoj tabli sa 7/9, na trećoj tabli Viktor Vasiljević iz Elektroprivrede je imao 8/8. Nagrada za rezultat na četvrtoj tabli pripala je Teodori Vukčević sa 7/9, dok je najbolja rezerva David Pavlović sa 4,5/6.

Posebne nagrade pripale su mladim šahistkinjama i šahistima Šavnika koji su premijerno nastupili na takmičenju.

Nadamo se da će Pionirska liga naredne godine okupiti još veći broj ekipe, te da će pionirski šah nastaviti putem razvoja.