Blažu Kaleziću deseta titula na Brzopoteznom prvenstvu Crne Gore

Mojkovac je i ove godine ugostio najbolje crnogorske “cugeraše'” na Brzopoteznom prvenstvu Crne Gore, koje je u saradnji sa Opštinom Mojkovac i Šahovskim klubom Brskovo, organizovao Šahovski savez Crne Gore, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

Ukupno je nastupio 61 takmičar, a oni su se u trinaest kola po švajcarskom sistemu nadmetali za titulu i nagradni fond od 1500 eura. Nakon izuzetno zanimljivih borbi, prvi kroz cilj je prošao Blažo Kalezić. Internacionalni majstor i standardni prvotimac Budućnosti, na taj način je osvojio svoju desetu titulu u “cugeru” od 2006. godine. Zanimljivo je istaći da ostali pobjednici brzopoteznog prvenstva od obnove nezavisnosti imaju po jednu titulu u svojim vitrinama. Kalezić je ostvario 10 pobjeda, 2 remija i pretrpio jedini poraz od Nikole Đukića u sedmom kolu.

Upravo je Đukić zauzeo drugo mjesto sa pola poena zaostatka za Kalezićem, dok je bronzana medalja pripala Veljku Draganiću koji je imao deset poena. Dodatni kriterijumi su odlučili da četvrto mjesto pripadne fide majstoru Arminu Mušoviću, dok je velemajstor Dragiša Blagojević zauzeo peto mjesto. Šesto mjesto pripalo je Andreju Šukoviću, a spisak redovno nagrađenih zaključuju: Savo Vujović, Aleksandar Tomić, Peko Đurović, Stjepan Krstonijević i Dragan Popadić.

Specijalne nagrade pripale su: Aleksandri Milović, koja je bila najuspješnija dama, Vesku Deliću, najuspješnijem članu ŠK Brskovo, Milu Poboru, najuspješnijem omladincu, Bogdanu Podlesniku, najuspješnijem veteranu, dok su rejting nagrade pripale: Milu Šekularcu i Nikoli Bakoviću.