AKTIVNOSTI RADMILE MILOŠEVIĆ U OKVIRU AKCIJE ,,ŠAH U ŠKOLE,,

Nakon što me sredinom oktobra ŠSCG imenovao za koordinatorku akcije ,,ŠAH U ŠKOLE,, za podgoričke osnovne škole MAKSIM GORKI , SUTJESKA , ŠTAMPAR MAKARIJE i RADOJICA PEROVIĆ u kratkom periodu sprovedene su brojne aktivnosti!
U OŠ ,,ŠTAMPAR MAKARIJE,, je 21. oktobra uz podršku direktora škole Novice Gačevića organizovana izuzetno posjecena promocija šaha!

Tom prilikom školu smo posjetili predsjednik ŠSCG Jovan Milovic i ja i uručili šahovsku opremu neophodnu za časove šaha . U ovoj školi se za moje časove šaha koji su počeli 3. novembra prijavilo se 92 ucenika pa sam ih podijelila u dvije grupe . Časove redovno pohadjaju po dva puta nedeljno svaka od grupa. Odigrala sam simultanku sa njima kako bih stekla utisak šta i koliko znaju i sada vec intenzivno radimo!


Tokom oktobra sam posjetila i OŠ ,,SUTJESKA,, tj. njihovog direktora Jovovica i nastavnika koji dugi niz godina vodi sahovsku sekciju Zeljka Djurickovica. I kod njih sam naišla na razumijevanje pa sam ubrzo posjetila i sahovsku sekciju, odigrala simultanku i uručila sahovsku opremu koju školama donira Šahovski savez.


Tokom oktobra uspostavljena je šahovska sekcija u OŠ ,,MAKSIM GORKI,, uz podršku direktora Dobrasinovica i nastavnika Radovana Sredanovica i Zvonka Prelevica. Sekcija radi cak tri puta nedjeljno! Njima su takodje uručeni neophodni šahovski rekviziti… Pocetkom novembra u holu OŠ ,,MAKSIM GORKI,, odigrana je 16. Liga osnovnih skola Podgorice koju decenijama organizuju Sekretarijat za sport Podgorice i Dijagonale. Ove godine Ligu je podrzao i Sahovski savez i škola domaćin! Ucestvovalo je 9 skola a pobijedila je OŠ ,,ŠTAMPAR MAKARIJE,,!
U četvrtoj skoli iz mog djelokruga (OŠ ,, RADOJICA PEROVIĆ,, ) nikada nije postojala sahovska sekcija niti je skola ucestvovala na ligi osnovnih skola Podgorice zato sto medju nastavnicima nije bilo onih koji u bilo kojoj mjeri igraju šah. U medjuvremenu se u skoli zaposlio nastavnik Goran Trifunovic kojeg je predusretljiva direktorica Snezana Dakic Tomanovic animirala da vodi sahovsku sekciju! Sekciju smo na njenom prvom casu posjetili predsjednik Milovic i ja i naravno urucili skoli sahovsku opremu. Sekcija ce imati dvije grupe od po 25 učenika i svaka ce raditi po jednom nedjeljno.


Povodom 19.decembra Dana oslobodjenja Podgorice u OŠ ,,ŠTAMPAR MAKARIJE,, odrzaće se Školsko prvenstvo Crne Gore u organizaciji ŠSCG i ŠK DIJAGONALE a pod pokroviteljstvom Sekretrijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica na kojem će vjerujem ucestvovati veliki broj osnovaca iz cijele države!

RADMILA MILOŠEVIĆ koordinatorka akcije ŠAH U ŠKOLE za osnovne škole: ŠTAMPAR MAKARIJE, SUTJESKA, MAKSIM GORKI i RADOJICA PEROVIĆ iz Podgorice