CEDIS Festival šaha 2024 – Sekulić osvojio četvrti turnir

CEDIS Festival šaha 2024 nastavljen je četvrtim kvalifikacionim turnirom, koji je održan od 6. do 8. septembra u prostorijama ŠK Budućnost CEDIS u Podgorici. Igralo se 5 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 60 minuta po igraču, uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez, a učešće je uzelo 18 igrača. Nagradni fond, podijeljen na 6 nagrada, iznosio je 300 eura.

Prvo mjesto je pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo, osvojio debitant na CEDIS turnirima Nikola Sekulić, koji je sakupio 4 poena. Isti skor, ali uz lošije dodatne kriterijume, ostvario je Alvir Sijarić, kome je pripalo drugo mjesto. Treći je bio Srećko Đukanović sa 3,5 poena, koliko su imali i Slaven Živković i Nebojša Vešović. Među nagrađene igrače plasirao se i Dragoljub Abramović, kao igrač sa najboljim dodatnim kriterijumima u grupi sa 3 poena. Bodove za plasman u finale osvojili su i Zoran Lakušić i Đorđe Žižić, takođe sa 3 poena, kao i Daris Abdović i Maragrita Soročekova, koji su imali pola poena manje.

Turnir je sudio FIDE arbitar Zoran Peruničić, a nagrade najuspješnijima uručio je predsjednik ŠK Budućnost CEDIS Aleksandar Radunović.

Festival se sastoji od pet kvalifikacionih turnira i finalnog, na kojem će nastupiti osam najuspješnijih igrača iz kvalifikacija, najuspješnija šahistkinja i najuspješniji igrač do 18 godina. Nagradni fond na finalnom turniru će iznositi 500 eura. Završni kvalifikacioni turnir igraće se od 4. do 6. oktobra.

Izvještaj: https://www.skbuducnost.me/turnir/cedis-festival-šaha-2024-sekulić-osvojio-četvrti-turnir

Foto galerija: https://www.skbuducnost.me/galerija/cedis-festival-šaha-2024-četvrti-kvalifikacioni-turnir