76. POJEDINAČNO SENIORSKO PRVENSTVO CRNE GORE – FAVORITI PO PLANU U PRVOM KOLU

Rezultati, parovi, statistika: https://chess-results.com/tnr879115.aspx?lan=1

Link uživo prenosa drugog kola: https://www.youtube.com/live/XfFGu6hw1Vs?si=2Gd3bRh-so-yNIsH

Počelo 76. Prvenstvo Crne Gore u šahu 

Favoriti po planu 

Prvenstvo Crne Gore u šahu, 76. po redu, počelo je danas u Podgorici. Na svečanom otvaranju, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, pozdravio je prisutne i poželio im sreću na turniru, iskazavši jasnu opredeljenost Šahovskog saveza da nastavi odlučnim koracima svoju misiju u popularizaciji drevne igre. Milović se zahvalio i Ministarstvu sporta, koje je generalni pokrovitelj turnira, na podršci. 

Učestvuju 52 takmičara, a prvo kolo nije donijelo iznenađenja. Favoriti su opravdali svoju ulogu i pokazali da žele nadmetanje za vrijedne nagrade. 

Prvi favorit po rejtingu Denis Kadrić iskoristio je prednost pješaka više u partiji sa Danilom Nenezićem, dok je u reprezentativnom duelu, Nikita Petrov preciznom igrom savladao Alenu Skvorcovu. 

Zanimljiva borba viđena je u duelu Nikole Đukića i Srećka Đukanovića. Desetostruki prvak Crne Gore, Đukić iskoristio je taktički momenat i žrtvom dame za topa i dvije figure, došao do prednosti, koju je preciznom igrom realizovao. 

Luka Drašković je savladao Milorada Ratkovića, dok je Blažo Kalezić opravdao ulogu favorita protiv Milojka Kandića. 

Pobjedu je upisao i legendarni Bozidar Ivanovic, koji je filigranskom tehnikom u dalekoj završnici nadigrao Dragoljuba Abramovića i iskoristio njegove neopreznosti,

Sjutra je na programu drugo kolo, a pocinje od 16:30h, dešavanja se mogu pratiti preko zvaničnih kanala Šahovskog saveza, te servisa YouTube. Novina je prenos na MNE sport televiziji, koji omogućava ljubiteljima šaha uživo praćenje svih detalja iz Diplomatske kule Capital Plaza Centra. 

Zlatni sponzor prvenstva je kompanija Kodio. Nagradni fond šampionata je rekordan i iznosi 15000 eura.

Parovi drugog kola: Draganić – Kadrić, Petrov – Skvorcov, Nikač – Đukić, Drašković – Podlesnik, Vukčević – Kalezić, Smirnov – Žerebecova, Mušović – Ivanović…

LINK ZA PRIJAVU