66. Prvenstvo Crne Gore u šahu za seniore Podgorica – OSMO KOLO

Osmo kolo , 17.12.2014.

1.	Blagojević - Draganić		remi
2.	Kosić - Krstonijević		1-0
3.	Nikčević – Draško		remi
4.	Đukić – Drašković		remi
5.	Kalezić - Kontić		remi
6.	Pečurica - Potpara		remi

DSC01012Ovo je bilo kolo remija sa samo jednom odlučenom partijom. Stanje na vrhu ostalo je nepromjenjeno. Do kraja je ostalo tri kola, Đukić vodi sa bodom prednosti ispred Blagojevića i između njih će se do kraja voditi borba za titulu prvaka.
Velemajstor Kosić je tek u osmom kolu zabilježio prvu pobjedu. Posle mnoštva propuštenih prilika na ovom turnira on je konačno, u svojoj omiljenoj igri daminog pješaka, odigrao do kraja partiju u svom stilu.
Brzo su remizirali, bez velike borbe, u engleskom otvaranju velemajstori Nikčević i Draško kao i internacionalni majstori Kalezić i Kontić u sicilijanskoj odbrani. Posle serije poraza brzo su remizirali i Pečurica i Potpara.
U partiji Blagojević – Draganić igrana je slovenska odbrana. Blagojević je žrtvovao kvalitet da bi stekao šanse da igra na pobjedu: Međutim to je bilo dovoljno samo za punu kompezaciju ali ne i za prednost pa su se protivnici ubrzo sporazumjeli na remi.
Mladi Luka Drašković još jednom je dokazao da je veoma čvrst igrač i da ga je veoma teško dobiti. Lider šampionata Đukić dugo je pokušavao da u Lukinom omiljenom otvaranju, Filidorovoj odbrani, pronađe pukotine ali mu to nije uspjelo. Protivnici su remizirali u 26 potezu.

Nakon 8 kola Đukić vodi sa bodom prednosti ispred Blagojevića, dok je na trećem mjestu Drašković.