Prvenstvo Osnovne škole Ivan Vušović –Vidrovan, Nikšić 06.oktobar 2021.

Druga osnovna škola u Nikšiću koja je održala svoje prvenstvo bila je škola Ivan Vušović na Vidrovanu koja je desetak kilometara udaljena od centra grada. Ovu školu pohađaju učenici iz Vidrovana i okolnih prigradskih naselja. Za razliku od prvog takmičenja, ovo prvenstvo je bilo brojno pa smo zbog broja učesnika ali i primjene zdrastvenih mjera takmičenje održali u dvije učionice. Oduševio je pristup učenika koji su ovo takmičenje shvatili kao sjajnu priliku da sebi ali i nama, kao organizatorima, uljepšaju dan. Da sve budu odlično organizovano zaslužni su profesor Ranko Perović i direktorica škole Miluša Žugić koja je otvorila turnir ali i uručila glavne nagrade na kraju. Bilo je veliko zadovoljsto organizovati i suditi ovo takmičenja a ono je pripalo Boru Miljaniću i Momčilu Pekiću. Radost koju su pokazala djeca tokom turnira učinila je da se ne osjeti umor tokom troiposatnog turnira.


Učestovala su 23 učenika. Nakon velike i neizvjesne borbe pobjedio je Radulović David sa šest poena. Malo je falilo da na tronu imamo jednu djevojčicu jer su drugo i treće mjesto zauzele Pantović Nađa i Đorojević Jovana. Oduševio je učenik prvog razreda Andrija Milić koji je bio najbolji u konkurenciji do četrtog razreda ali i šesti u generalnom plasmanu. Tempo igre bio je 10 minuta po igraču a igrano je sedam kola. Svi učenici su dobili diplome za učešće, prvo troje za osvojena mjesta. Podijeljena su dva šaha za najbolje u generalnom plasmanu i u konkurenciji mlađih razreda kao i veliki broj knjiga.
Obzirom na veliko interesovanje učenika pokušaćemo da u ovoj školi organizujemo rad šahovske sekcije ili bar češće šahovske aktivnosti. Nadamo se da će profesor Ranko pored vođenja odbojkaške sekcije naći vremena i za mlade šahiste. Ova divna djeca to zaslužuju.

Rezultati: http://chess-results.com/tnr582967.aspx?lan=1&art=1
https://www.facebook.com/JU-O%C5%A0-Ivan-Vu%C5%A1ovi%C4%87-Vidrovan-Nik%C5%A1i%C4%87-2238722519789207/