18. Liga osnovnih škola Podgorica – Štampar Makarije na tronu

18. LIGA OSNOVNIH ŠKOLA PODGORICE

Osnovna škola “Štampar Makarije” na tronu

Statistika: https://chess-results.com/tnr757732.aspx?lan=13

Za vikend je završena 18. liga osnovnih škola Podgorice u kojoj je učešće uzelo 12 podgoričkih škola.

Nakon prilično izjednačene borbe gdje se na prvom mjestu tokom takmičenja smjenjivalo nekoliko škola ipak se na kraju pokazalo da Osnovna škola ”Štampar Makarije’ ima kvalitet na svim tablama pa čak i među rezervama i zasluženo je povratila prošle godine izgubljenu titulu prvaka Podgorice u ekipnom šahu.
Za pobjedičku ekipu nastupali su: Ilija Milović, Đorđe Žižić, Sofija Milović, Teodora Vukčević, Milan Vukčević i Dušica Petrović.

Drugo mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole ”21. maj”, a bronzane medalje pripale su učenicima Osnovne škole ”Milorad Musa Burzan”.

Najbolji rezultat na tablama su imali: Katarina Đukić (Osnovna škola ”Pavle Rovinski) 10/11, na prvoj tabli. Na drugoj tabli najbolji je bio Andrija Koprivica (Osnovna škola ”21. maj) 9,5/11, a na trećoj tabli se istakao Jakša Vukčević (Osnovna škola ”Radojica Perović) 10/11. Najbolji na četvrtoj tabli je bio Matija Popović (Osnovna škola ”21. maj” sa skorom 9,5/11. Najbolje rezerve su Dušica Petrušić (Osnovna škola ”Štampar Makarije”) 4/4 i Mihailo Matić (Osnovna škola ”Sutjeska”) 4/6.

Takmičenje je proteklo u pravoj šahovskoj atmosferi, a za njegovu regularnost starali su se Milan Radonjić i Luka LJešković.

Organizatori ovog za Podgoricu važnog takmičenja, već 18 godina su Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice i Šahovski klub Dijagonale a sjajan domćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Osnovna škola ”Maksim Gorki”.