PRVENSTVO BERANA U ŠAHU

Tokom proteklog vikenda u Beranama je održano prvenstvo u šahu. Pod pokroviteljstvom Opštine Berane, a u organizaciji klubova „Gambit“ i „Berane“, takmičenje se odvijalo u prostorijama šahovskog kluba, koji se nalazi na Stadionu malih sportova.

Prvenstvo je otvorila Jelena Božović, pomoćnica u Sekretarijatu za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, koja je podsjetila na nedavno održani Novogodišnji sportski turnir na kojem je jedna od disciplina bila i šah.

,,Kroz ovaj turnir opština je dala podršku promociji šaha, posebno kod mladih. Šah se u vaspitanju i obrazovanju djece smatra važnim za poboljšanje intelekta i karaktera, te je potrebno insistirati na ovoj igri kad je obrazovanje u pitanju. Na nastavnicima je da sa ovim sportom upoznaju i dječake i djevojčice kako bi ubuduće što više mladih zainteresovali za ovu igru“, kazala je ona.

Oba gore pomenuta šahovska kluba su članovi prve Crnogorske lige, i sa potrebnim licencama koje imaju, planiraju i otvaranje škole šaha. Takođe je u planu i da se naredni turnir održi povodom Dana opštine Berane – 21. jula, kao što je nekada ranije bio slučaj.

U takmičenju u ubrzanom šahu, koje je održano u subotu 22. decembra od 18.00 časova, prvo mjesto je osvojio Slavko Petrović, drugo Vojislav Ivanović, dok je treći bio Ilija Ivanović. Svi trojica su članovi kluba „Gambit“.

Rezultate, tabelu i ostalu statistiku pogledajte na ovom linku

U takmičenju u brzopoteznom šahu koje je odigrano je u nedelju 23. decembra od 10.00 sati, prvi je bio Aleksandar Cimbaljević („Berane“), drugi Miodrag Mališić („Gambit“) a treći Miroslav Mališić iz kluba ,,Berane“.

Rezultate, tabelu i ostalu statistiku pogledajte na ovom linku