Tijana Blagojević dio manifestacije Šah za djevojke u Beču

Naša najmlađa reprezentativka, ženski internacionalni majstor, koja je na domaku da postane prvi ženski velemajstor u istoriji crnogorskog šaha, Tijana Blagojević, dobila mogućnost da bude dio važne manifestacije kada je ženski šah u pitanju.
Naime, Webster Univerzitet u Beču u saradnji sa Austrijskom šahovskom federacijom i Svjetskom šahovskom federacijom (FIDE), organizuje u Beču manifestaciju Šah za djevojke koja se održava na Webster Univerzitetu u Beču od 28. juna do 4. jula.
Manifestacija se promoviše kao susret deset najboljih mladih svjetskih igračica koje će imati trenerski rad sa timom bivše svjetske prvakinje Susan Polgar i odigraće turnir po ubrzanom tempom.
Ovo je prvi put da neko iz Crne Gore učestvuje na sličnom događaju i prilika da se na pravi način promoviše brendmladih uspješnih šahista.
Ovom značajnom pozivu predhodila je intezivna komunikacija rukovodstva Šahovskog saveza Crne Gore i predsjednice komisije za ženski šah Susan Polgar, što je još jedan od dokaza uspješnog rada i uvažavanja našeg saveza.

Tijana Blagojević