Prvenstvo šahovske sekcije OŠ“Bogdan Kotlica“-Boan, Šavnik za 2018.g. Jocović Vladimir opet najbolji.

 

U odsustvu Čurović Dragana i Milana koji su se preselili u Nikšić, ovo prvenstvo nije imalo neizvjesnost oko rasporeda prva tri mjesta. Drugo i treće mjesto su podijelili Bulatović Ognjen i Ašanin Gvozden učenici VIII razreda. Svi gore pomenuti su na Školskim sportskim igrama Crne Gore,  bili ekipno treći na finalnom turniru u Podgorici. Ispred ovih talentovanih mladih šahista i odličnih učenika, su bile škole iz Cetinja i Podgorice, praktično pioniri iz klupskih prvaka Crne Gore ŠK“Crnogorac“ i ŠK“Budućnost“ , sa dugogodišnjim stažom na Evropskim i Svjetskim prvenstvima za mlade.

Pa ipak koordinator šahovske sekcije ove škole, nastavnik fizike Mandić Branko, instructor FIDE, smatra da će ova sekcija i dalje biti rasadnik talenata  i igrati značajnu ulogu u školskom šahu u Šavniku, Srednjoj sportskoj regiji i u Crnoj Gori. To se vidjelo i na ovom prvenstvu, na kome je učestvovalo 12 najboljih šahista od 36 učenika ove škole.

Prvenstvo je održano u četvrtak 25. oktobra 2018.g. u vremenu četvrtog i petog časa u kabinetu fizike, gdje se u solidnim uslovima i primjenom lap-topova, interneta i projektora osposobljavaju učenici i za državna takmićenja. Turnir je otvorila Direktorica škole Danijela Šobić, a na kraju turnira trojici najboljih uručila i skromne nagrade. Odigrano je 5 kola u trajanju 10 minuta po igraču, švajcarski sistem takmičenja. Ovo takmičenje je još jedna priprema pred jesenju pionirsku ligu Crne Gore gdje će sa ostalim članovima OŠK“Trebjese“ pokušati da se domognu medalje. Tu su i prvenstva Crne Gore u rapidu i blicu za mlade početkom decembra.

Postignuti su sledeći  plasmani:

 1. Jocović Vladimir        VIII razred……………..  4,5 poena
 2. Bulatović Ognjen      VIII razred……………… 4
 3. Ašanin Gvozden        VIII razred……………… 3,5
 4. Zeković Valentina     VIII razred……………… 2,5
 5. Jocović Lidija              IV razred………………. 2,5
 6. Jocović Luka               VI razred………………. 2,5
 7. Zeković Vidak             VIII razred…………….. 2
 8. Cerović Stojan            VII razred……………… 2
 9. Jocović Nikola             II razred ………………. 2
 10. Bijelić Marija               IX razred ……………… 1
 11. Trebješanin Anđela   VII razred……………….1
 12. Trebješanin  Sreten II razred……………….0,5 poena.

 

Interesovanje za šah u ovoj školi je i dalje veliko pa i dalje možemo očekivati  dobre vijesti iz Uskočkog kraja odakle potiču mnogi crnogorski šahisti. Više informacija i reportaža o radu OŠK Trebjesa na sajtu kluba u linku galerija:ghttp://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/   alerija://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/