I KONGRES ECU-a U BARU

2015-05-27 14.26.55Predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić, primio je danas u radnu posjetu predsjednika Šahovskog saveza Crne Gore Angelinu Vuković i potpredsjednika Upravnog odbora Veselina Vanju Draskovića.
Tema sastanka je bila organizacija I Kongresa Evropske šahovske unije (ECU) koja je nedavno saopštila odluku da je Šahovskom savezu Crne Gore povjerila organizaciju Prvog kongres Evropske šahovske unije..
Na sastanku je dogovoreno da Opština Bar u saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore pripremi sve potrebno kako bi Prvi kongres ECU-a bio organizovan na visokom nivou. Kongres ce se odrzati od 07 – 11 oktobra 2015. godine a najavljeno je učešće predstavnika svih evropskih zemalja. Prilika da se organizuje ovako važan skupu u Baru proizvod je i prethodnih razgovora koje je predsjednik Srzentić imao sa predsjednikom ECU-a Zurabom Azmajparašvilijem. Osim predstavnika evropskih federacija, u Baru će se okupiti sve komisije ECU pri čemu će se odrediti prioriteti i smjernice rada ECU-a.

2015-05-27 14.27.46Osim kongresa Evropske šahovske unije, Bar će biti domaćin i ekipama koje se takmiče u Premijer ligi. Biće to prilika da Šahovski klub Rumija iz Bara pred svojim navijačima pokuša osvojiti pobjednički pehar.
Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić pokazao je izuzetno razumjevanje za šahiste kao i želju da pomogne u popularizaciji ove drevne igre u gradu pod Rumijom a posebno među najmlađima. Doktor Srzentić je predstavnicima Šahovskog saveza poklonio najnoviju monografiju Bara .