EVROPSKA NEDELJA SPORTA

Dana 09.septembra 2015.  u Podgorici je obilježena Evropska nedelja sporta. NVO Montebasket u saradnji sa Fakultetom za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica i NVO SPES, i uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada sa početkom u 17 časova na Trgu Republike organizovala sportsko-rekreativnu manifestaciju #M(n)eActive, kojom se u našoj zemlji obilježava Evropska nedjelja sporta, inicijativa Evropske komisije s ciljem promovisanja sporta i fizičkih aktivnosti u Evropi.
Manifestacija na Trgu Republike u Podgorici predvidjela je dvočasovnu demonstraciju sportsko-rekreativnih aktivnosti, sa mogućnošću da se građani oprobaju u:
-Košarci (KK Junior)
– Šahu (ŠK Omladinac-Budućnost, ŠK Crnogorac)
– Stonom tenisu (STK Golden Player)
– Tenisu (Teniska škola Vaso Tomović)
– Karateu (KK Budućnost)
– K1 – GO GYM
– Tangu i salsi (Plesna škola Buena Vista)


Aktivno učešće na Evropskoj nedelji sporta dao je i Šahovski savez Crne Gore organizujući susret najmlađih šahista dva kluba.
Mladi šahisti ŠK” Omladinac-Budućnost” iz Podgorice suprostavili su se na šest tabli svojim vršnjacima sa Cetinja, ŠK”Crnogorac”. Nakon dvokružnog meča slavili su šahisti ŠK”Omladinac-Budućnost” iz Podgorice. Zanimljive duele ova dva kluba pratili su brojni ljubitelji šaha, od koji su se neki nakon završetka partija i sami našli za šahovskim tablama.