DRUGA CRNOGORSKA LIGA U ŠAHU ZA 2019 – Zora i Ibar se izdvojili na vrhu

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA

Petnjica, 4-6.10.2019.

Zora i Ibar se izdvojili na vrhu

Sedam klubova iz Andrijevice, Budve, Kolašina, Petnjice, Podgorice, Plava i Rožaja ovog vikenda su odigrali četiri kola Druge crnogorske lige u šahu. Domaćin ovog dijela takmičenja bio je agilni ŠK Bihor iz Petnjice koji je obezbjedio odlične uslove za igru. Posle izuzetnog rezultata koji je ovaj mladi klub postigao na Ekipnom kupu Petnjičani su se pokazali i kao sjajni domaćini.

Na otvaranju turnira učesnike i goste pozdravio je Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor a takmičenja je otvorio predsjednik Opštine Petnjica  Samir Agović.

Posle četiri odigrana kola na vrhu se se izdvojili bivši prvoligaši Zora i Ibar i realno je očekivati da se ove dvije ekipe plasiraju u Prvu ligu. Zora ima bod više ali i meč više. Direktni duel ovih ekipa završen je neriješeno nakon velike i uzbudljive borbe. Zoru, klub slijepih i slabovidećih šahista, predvodi prvak svijeta u ovoj konkurenciji internacionalni majstor Predrag Nikač. Prijatno je iznenadio i ŠK Dama kome je ovo debi u takmičarskoj konkurenciji a trenutno se nalazi na trećem mjestu.

Tempo igre je 90 minuta po igraču iz dodatak 30 sekundi za svaki potez. Sudili su Zoran Peruničić i Mitar Vučinić. ŠK Mornar Bar je odustao od takmičenja neposredno pred početk lige.

Sledeći vikend, kada će se igrati 5,6 i 7 kolo i saznati pobjednici održaće su u Plavu,  od 18. do 20.oktobra 2019. godine. Domaćin takmičenja biće ŠK Plavsko jezero.

Petnjica, 4-6.10.2019.

Počeo prvi vikend Druge crnogorske lige u šahu

Sedam klubova iz Andrijevice, Budve, Kolašina, Petnjice, Podgorice, Plava i Rožaja ovog vikenda će odigrati četiri kola Druge crnogorske lige u šahu. Dvije prvoplasirane ekipe preći će u viši rang takmičenja – Prvu ligu.

Domaćin ovog dijela takmičenja je agilni ŠK Bihor iz Petnjice. Posle izuzetnog rezultata koji je ovaj mladi klub postigao na Ekipnom kupu Petnjičani su se pokazali i kao sjajni domačini. Podsjećamo da se ŠK Bihor u poslednjem kolu Ekipnog kupa, u borbi za medalje, sastao sa osvajačem kupa ŠK Budućnost.

Domačin je obezbjedio odlične uslove za igru. Na otvaranju turnira učesnike i goste pozdravio je Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor a takmičenja je otvorio predsjednik Opštine Petnjica  Samir Agović.

Svi  klubovi koji učestuju su mali klubovi, koji egzistiraju isključivo izizetnim entuzijazmom zaljubljenika u šahovsku igru,  približno su slične šahovske snage pa će takmičenje biti uzbudljivo i neizvjesno do kraja.

Tempo igre je 90 minuta po igraču iz dodatak 30 sekundi za svaki potez. Sudije su Zoran Peruničić i Mitar Vučinić.

Sledeći vikend, kada će se igrati 5,6 i 7 kolo i saznati pobjednici održaće su u Plavu,  od 18. do 20.oktobra 2019. godine. Domaćin takmičenja biće ŠK Plavsko jezero.

U prostorijama Šahovskog saveza Crne Gore, u prisustvu predstavnika ŠK Dama Željka Miljanića i  rejtinga administratora Igora Vujačića danas su izvučeni redni brojevi za članove Druge lige.