DRUGA CRNOGORSKA LIGA ZA 2017 GODINU

SK Ibar – Rozaje pobjednik

 

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA

RASPIS OSNOVNI SASTAVI  PAROVI 

05.11.2017.

Šahisti “Ibra”iz Rožaja i “ 7.Oktobar” iz Podgorice izborili su plasman u Prvu šahovsku ligu Crne Gore. Rožajcima I Podgoričanima je  pošlo za rukom nakon juče odigranog petog kola Druge lige, koje je održano u Andrijevici.

Nakon pet odigranih kola, šahisti  Ibra su osvojili prvo mjesto I titulu prvaka Druge lige, dok je ”7. Oktobar”iz Podgorice  drugi. ŠK “Plavsko jezero” iz Plava je treći, ŠK “Anpasan” iz Kolašina četvrti, andrijevački “Komovi” su peti, dok su posljednje, šesto mjesto osvojili šahisti ŠK” Bihor“ iz Petnjice.

Treba reći da je domaćin trodnevnog drugoligaškog takmičenja bila Andrijevica, gdje su se tokom vikenda nadigravali šahisti šest klubova, koji su igrali mečeve po Bergerovom sistemu u pet kola, a dvije prvoplasirane ekipe su izborile veći rang takmičenja.

Takmičenje je održano u sali hotela ”Komovi“, a takmičenje je u ime domaćina otvorio Milutin Marsenić- direktor Radio Andrijevice.

Sudije su bile: Mitar Vučinić- glavni sudija I Željko Obadović.

Inače, održanim petim kolom drugoligaškog takmičenja, Šahovski savez je nastavio sa brojnim aktivnostima na domaćoj sceni. Podsjetimo, nakon odlično organizovane Premijer I Prve lige prethodni vikend je bio rezervisan za drugoligaško takmičenje, koje je, u organizacionom smislu, bilo na nivou pomenutih, većih takmičenja.

04.11.2017.

03.11.2017.

Šahovski savez nastavlja sa brojnim aktivnostima na domaćoj sceni. Nakon odlično organizovane Premijer I Prve lige naredni vikend rezervisan je za drugoligaško takmičenje.

Domaćin Druge lige  je Andrijevica od 03. do 05. novembra. Takmičenje je okupilo 6 ekipa koje će igrati mečeve po Bergerovom sistemu u 5 kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će se za viši rang takmičenja, odnosno Prvu ligu.

Drugu ligu Crne Gore čine ŠK“ Bihor“iz Petnjice, ŠK“Ibar“ iz Rožaja, ŠK“An pasan“iz Kolašina, ŠK“Plavsko jezero“ iz Plava, ŠK,, 7 Oktobar“iz Podgorice i ŠK,, Komovi“ iz Andrijevice.

U prelijepom abijentu hotela ,,Komovi“ danas je svečano otvorio u ime grada domaćina direktor Radia Andrijevice g-din Milutin Marsenić. Sudije na ovom takmičenju su Mitar Vučinić, glavni sudija i Željko Obadović.