Prvenstvo Crne Gore u šahu za seniorke – NINA DELEVIĆ NOVA ŠAMPIONKA

Podgorica 10. – 15. decembar 2014.

Ninu Delević niko nije ubrajao u favorite na državnom šampionatu za žene. Aleksandra Milović, naša najtrofejnija igračica, je bila apsolutni favorit za prvo mjesto a Sanja Mišović favorit za drugo mjesto. Poznato je ljudima od struke da je Nina izuzetno talentovana i da je imala sjajne rezultate u pionirskoj i omladinskoj konkurenciji ali isto tako da je već godina van šaha, da je završila fakultet, zaposlila se. To je put koji su izabrale mnoge naše mlade šahistkinje koje su već duže vrijeme ne bave ozbiljno šahom a imale su odlične rezultate kao omladinke. Šteta što na ovom šampionatu nijesu nastupale Milica Bubanja, Savica Tomović, Branka Vujačić, Jelena Nerić i mnoge druge.
Nina je veoma ćudljiva igračica, mnogo toga joj zavisi od inspiracije. Kada joj igra krene opasna je za sve. Tako je bila i ovog puta, igrala je najbolje i potpuno zasluženo je osvojila titulu.

Danas je brzo remizirala sa Sanjom Mišović i obezbijedila diobu prvog mjesta.Aleksandra je pobjedila Edvinu Mustafić ali to je bilo dovoljno samo za drugo mjesto.

Po dodatnim kriterijumima Nina je prva Aleksandra druga.

REZULTATI POSLEDNJEG KOLA:

1.	Delević – Mišović	remi
2.	Milović  - Mustafić 	1-0