European School Chess Individual Cup 2022 Cetinje 10-19. jun 2022.

LIVE GAMES

Konačan plasman:

Rapid – grupe A:

Foto galerija 1: https://we.tl/b-XpAOQXX2vg

Foto galerija 2: https://we.tl/b-CaGVqvCbmI

♟ZAVRŠENA PRVA FAZA EVROPSKOG ŠKOLSKOG KUPA

Nakon šest dana borbi i devet odigranih kola po standardnom tempu, završena je prva faza Evropskog školskog kupa koji se igra na Cetinju.

Takmičenje je igrano u 3 grupe: do 9, do 13 i do 17 godina. Po osam najboljih iz svake grupe plasiralo se u A grupe finala, dok će ostali nastupati u B grupama. Nastavak takmičenja donosi borbe u ubrzanom i brzopoteznom šahu, a učesnici A grupa će igrati dvokružni turnir u 3 kola, dok je za B grupe predviđen švajcarac od 7 kola. Konačni pobjednici će biti poznati sjutra, nakon završetka brzopoteznog turnira.

Na turniru po standardnom tempu, postignuti su sledeći rezultati.

U grupi do 9 godina prvo mjesto sa 8,5 poena zauzeo je Erdi Cani iz Albanije, dok je njegov sunarodnik Henri Troshani zauzeo drugo mjesto sa pola poena manje. Trece mjesto pripalo je našem predstavniku Vuku Đuroviću sa 7,5 poena. Još tri naša predstavnika obezbijedila su prolaz u A grupu i to: David Pavlovic, Balša Zloković i Rastko Šarić.

U grupi do 13 godina prvi kroz cilj je prošao Patrik Damodoran iz Engleske sa 8 poena, sa pola poena manje drugi je bio Ilija Milović, dok je treći bio takođe predstavnik Engleske Kilambi Venkata Ananth Akshay sa 6,5 poena. Od naših takmicara u A grupu nastupiće: Nikša Dragićević, Sofija Milović i Đorđe Žižić.

U grupi do 17 godina prvo mjesto pripalo je predstavniku Sjeverne Makedonije Leonidu Petreskom koji je imao 8 poena, drugi je Ismet Mešić iz Bosne i Hercegovine sa pola poena manje, dok je treći Teodor Jovanovski takođe iz Sjeverne Makedonije. Njima će se u A grupi u nastavku pridružiti i 4 naša predstavnika: Peko Đurović, Đorđe Anđelić, Mihailo Pušara i Tara Ivanović.

Svecano proglašenje je planirano za sjutra.

Evo i nove foto galerije sa preko 100 fotografija: https://we.tl/b-CaGVqvCbmI

USLOVI ZA IGRAČE IZ CRNE GORE:

– Za učesnike iz Crne Gore, koji se prijave do 20.maja na mail chessschoolcup2022@gmail.com i uplate 20 € upisnine na račun ŠSCG 530-53794-39 , obezbijeđen je popust u iznosu od 20%, odnosno smještaj po cijeni od 26€ u dvokrevetnoj i 36€ u jednokrevetnoj sobi.

– Za prijave nakon 20. maja važe cijene regulisane raspisom.

 – Po troje prvoplasiranih iz svake kategorije sa 27. Prvenstva za mlade, ostvaruje mogućnost popusta od 50% u dvokrevetnim sobama. Da bi popust bio ostvaren potrebno je da se prijave izvrše do 20. maja.