Crnogorski šahisti ostvarili su zapažene rezultate na turnirima u Paraćinu

Na amaterskom turniru, za igrače do 2300 rejting poena, FIDE majstor Armin Mušović je sa 6 pobjeda i 3 remija, osvojio prvo mjesto, dok je Božidar Kisić sa 6,5 poena zauzeo četvrto mjesto. (https://chess-results.com/tnr538964.aspx?lan=1&art=1&fed=MNE&turdet=YES&flag=30 )

Intermajstorski turnir je obilježio FIDE majstor Aleksandar Tomić, koji je sa skorom 7,5/9 zauzeo prvo mjesto, osvojio normu za internacionalnog majstor i 40 rejting poena, pa se nalazi na 20 poena do osvajanja titule internacionalnog majstora. (https://chess-results.com/tnr538965.aspx?lan=1&art=0&fed=MNE&turdet=YES&flag=30 )

Tomić će nastupati na još dva turnira u Paraćinu, zahvaljujući pomoći Šahovskog saveza u okviru koje će uskoro na turnirima nastupiti naši perspektivni šahisti:  Andrej Šuković, na turniru u Novom Sadu,  i Luka Drašković, na turniru u Beogradu.

Naši šahisti jedino nijesu prigrabili pehar na velemajstorskom turniru, ali su velemajstor Dragan Kosić i Nikola Potpara pružili dobru igru i na kraju zavšili u plusu sa rejtingom. (https://chess-results.com/tnr538966.aspx?lan=1&art=1&fed=MNE&turdet=YES&flag=30 )

Šahovski savez Crne Gore, na ostvarenim rezultatima, posebno čestita pobjednicima turnira Arminu Mušoviću i Aleksandru Tomiću.