66. Prvenstvo Crne Gore u šahu za seniore– SEDMO KOLO

Podgorica 10- 20. decembar 2014.

Sedmo kolo , 16.12.2014.

1.	Pečurica –Blagojević		0-1
2.	Potpara – Kalezić		0-1
3.	Kontić – Đukić			remi
4.	Drašković- Nikčević		1-0
5.	Draško-Kosić			remi
6.	Krstonijević-Draganić		0-1

U partiji Pečurica-Blagojević igran je damin gambit, varijanta kembridž springs. Bijeli je osvojio pješaka ali je crni imao kompezaciju u dobrom položaju skakača u centru table. Pečurica je vratio pješaka želeći da povede napad na kraljevom krilu. Blagojević se tačno branio i progurao svog centralnog pješaka do izlaznog polja..U pokušaju da zakomplikuje poziciju bijeli je žrtvovao materijal ali je to samo ubrzalo poraz.

Izuzetno uzbudljivu partiju igrali su Potpara i Kalezić: U slovenskom otvaranju varnice su prštale na sve strane. U komplikovanoj poziciji Kalezić se bolje snašao i nanio mladom Pljevljaku treći uzastopni poraz.

Kontić je zaustavio Đukića. U oštroj varijanti sicilijanske odbrane, u poziciji u kojoj je prava borba tek predstojala partneri su se sporazumjeli na remi.

DSC01010U derbiju Drašković – Nikčević igrana je škotska odbrana. Mladi Baranin je osvojio prostor i polako pojačavao pritisak na crnu poziciju. U jednom trenutku je lijepo žrtvovao kvalitet i efektno dobio partiju.
Velemajstorski duel Draško- Kosić je relativno brzo završen remijem.

U derbiju začelja Draganić je zabilježio svoju prvu pobjedu. U francuskoj odbrani Krstonijević se nije najbolje snašao i prešao je u slabiju završnicu koju je Draganić rutinski doveo do pobjede.