OTVORENO RAPID PRVENSTVO OŠK TREBJESA – NIKŠIĆ

U subotu 17. januara 2015. godine sa početkom u 10h i 30 u inspirativnom ambijentu prostrija ŠK “Nikšić” održano je otvoreno rapid (15 min) prvenstvo OŠK Trebjesa – Nikšić.

Pod turnirskim tablama iz 1978. i 1983. godine sa imenima svjetskih velemajstora, među kojima su i 4 svjetska prvaka ( Mihail Talj, Tigran Petrosjan, Boris Spaski i Gari Kasparov ) i ostalim istorijskim znamenitostima Šahovskog kluba “ Nikšić “ , omladinci i pioniri su odigrali zanimljiv i borben turnir u 7 kola.

Turnir je otvorio sekretar ŠK “Nikšić”, profesor matematike Mišo Bakoč, poznati šahovski entuzijasta iz čije je šahovske sekcije ponikao MK Tomić Aleksandar i drugi mladi šahisti.

Za vrijeme trajanja turnira organizator je obezbjedio grickalice a na pauzi posle četvrtog kola sokove i sendviče. Trojica prvoplasiranih su dobili medalje, diplome i šahovske knjige,.Dodjeljene su i specijalne nagrade, a Anastasija Mandić, prvakinja Crne Gore do 8 godina u rapidu je dobila šahovsku knjigu kao najmlađi učesnik turnira.

 

1 Mandić Stefan ŠK Mimoza – Tivat 6,5
2 Vučković Marko OŠK Omladinac – Podgorica 5
3 Šupić Ivan OŠK Trebjesa – Nikšić 5
4 Kontić Vladimir OŠK Trebjesa – Nikšić 4,5
5 Kršikapa Dejan OŠK Trebjesa – Nikšić 4
6 Tasovac Božo OŠK Trebjesa – Nikšić 4
7 Pekić Momčilo OŠK Trebjesa – Nikšić 3
8 Lješković Luka OŠK Mladost – Nikšić 3
9 Čarapić Predrag OŠK Omladinac – Podgorica 3
10 Mandić Teodora ŠK Mimoza – Tivat 3

 

Pobjednik turnira četrnaestogodišnji Mandić Stefan višestruki prvak Crne Gore u svojim kategorijama  je izjavio: “ Turnir je bio lijepo organizovan, a očekivao sam da ću teže doći do prvog mjesta “.

Iako su partije bile borbene i neizvjesne, šahisti su bili korektni tako da za klupske sudije Đukanović Milinka i Mandić Branka nije bilo puno posla.

Na kraju turnira nagrade je uručio sekretar ŠSCG IM Boro Miljanić.

OŠK Trebjesa – Nikšić je za vrijeme zimskog raspusta organizovala i turnir kluba u standardnom vremenu koji je u toku. Više informacija i fotografija o aktivnosti kluba možete naći na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/

Mandić Branko